Vineri, 18 Iunie 2021

Ziua Porţilor Deschise în garnizoana Buzău

Joi, 18 aprilie, la sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, a avut loc Ziua Porţilor Deschise.

Activitatea este prilejuită de sărbătorirea Zilei Forţelor Terestre române şi a cuprins o expoziţie exterioară de tehnică şi armament militar, expoziţii tematice a tradiţiilor de luptă a marii unităţi, prezentarea unei pagini din istoria militară a armatei române şi promovarea ofertei educaţionale a sistemului militar.

Cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, peste 200 de elevi au putut afla direct de la militarii din garnizoana Buzău ce presupune cariera militară şi au putut vedea la standurile pregătite: armament, tehnică şi echipamente din dotarea militarilor cu specialităţile comunicaţii şi informatică, geniu, paraşutişti, informaţii militare şi forţe speciale.

Păşind cu pioşenie în sălile de tradiţii ale diviziei, tinerii elevi au putut trăi prin reverberaţii, perioade de glorie ale armatei române şi ale neamului românesc, luând cunoştinţă despre faptele de glorie ale înaintaşilor buzoieni care şi prin sacrificiu suprem au consolidat noţiunea statului de drept precum şi integritatea naţională.

Participanţii la activitate au fost încântaţi şi de câini specializaţi în depistarea dispozitivelor explozive dar şi roboţi folosiţi la dezamorsarea acestora.

Activitatea s-a încheiat cu vizitarea Bisericii militare cu hramul „Pogorârea Duhului Sfânt”, unde preotul militar le-a prezentat elevilor care a fost misiunea sa ca preot şi provocările cu care s-a confruntat în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan.

Citit 1674 ori

Evenimente recente

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

BUZĂU

 

Social Media