Joi, 23 Septembrie 2021

Tabăra de instruire la cursurile de apă

Timp de două săptămâni, cercetaşii Diviziei 2 Infanterie "Getica" s-au reunit în Centrul de instruire de la Babadag pentru desfăşurarea "Taberei de instruire la cursurile de apă", în raionul Jurilovca, Babadag, Enisala şi în raioane în vecinătatea Deltei Dunării. Relieful variat, posibilităţile de instruire la cursuri de apă şi zonele dificile împădurite reprezintă cadrul ideal pentru instruirea cercetaşilor.

Cei peste 600 de militari, folosind peste 100 de mijloace tehnice, din toate unităţile subordonate diviziei s-au instruit bazându-se pe multitudinea de specialităţi militare prezente în tabără, transferul de cunoştinţe bazându-se pe experienţa acumulată de fiecare structură şi pe asimilarea elementelor de noutate prezentate în cadrul platformelor de pregătire.

Marţi, 20 iunie, comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica", general de brigadă Gheorghe Vişan a verificat modul de instruire al structurii ISR din cadrul marii unităţii, apreciind efortul depus de participanţi şi totodată cum au reuşit realizarea coeziunii pentru luptă a elementului de culegere de informaţii, pentru obţinerea succesului în acţiunile de cercetare şi valorificarea în condiţii de competiţie a calităţilor motrice precum şi a nivelului deprinderilor necesare cercetaşilor pentru îndeplinirea misiunilor specifice şi utilitar-aplicative dobândite de militari în urma procesului de instruire.

Şeful G 2 Informaţii din cadrul Diviziei 2 Infanterie "Getica", colonelul Vasile Cerbu, prezent pe toată perioada taberei de instruire a transmis: Anul acesta am organizat o nouă activitate în care am integrat toate structurile ISR(Informaţii Supraveghere Recunoaşteri) din cadrul Diviziei 2 Infanterie "Getica". Urmărim realizarea coeziunii structurilor ISR ale diviziei având în vedere că au misiuni, dotare şi experienţă diferite. Ne dorim ca militarii participanţi la activitate, prin platformele pe care le-am organizat, să cunoască tehnica şi echipamentele esenţiale care sunt în dotarea altor structuri. De asemenea ne-am dorit ca structurile care desfăşoară acţiuni în alte medii să cunoască modul de acţiune la cursurile mari de apă, zona în care ne desfăşurăm tabăra oferind aceste condiţii, care ne ajută să ne îndeplinim obiectivele de instruire pe care ni le-am propus.

Citit 2432 ori

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

BUZĂU

 

Social Media