Joi, 12 Decembrie 2019

Slujba de târnosire sau sfințire mare a Bisericii militare „Pogorârea Sfântului Duh” din Buzău

Duminică, 28 octombrie la Biserica militară „Pogorârea Sfântului Duh” din Buzău a avut loc slujba de târnosire sau sfințire mare a bisericii, săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un distins sobor de preoți și diaconi, în prezența oficialităților militare și civile, precum și a numeroși concetățeni buzoieni.

Biserica militară cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din garnizoana Buzău a fost construită între anii 2011-2018, iar la realizarea acestui edificiu bisericesc au contribuit financiar Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Consiliul Județean Buzău, Primăria Municipiului Buzău, S.C. General Stan Energo, precum și militarii Garnizoanei Buzău.

Un suport semnificativ a venit și din partea unităților militare din garnizoană, prin implicarea directă a următorilor comandanți ai garnizoanei Buzău: general-locotenent (r.) Florian Pință, general-locotenent (r.) Dan-Ghica Radu, general-maior (r.) Visarion Neagoe, general Nicolae-Ionel Ciucă, general-locotenent (r.) Petrică-Lucian Foca și general de brigadă Gheorghiță Vlad.

La finalul liturghiei, preotul militar Alexandru Tudose a fost hirotesit iconom stavrofor (rang onorific bisericesc care se conferă preoților cu o activitate pastorală excepțională) în semn de recunoștință a eforturilor depuse pentru ridicarea bisericii militare.

De asemenea, foștii comandanți și actualul comandant ai Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă Gheorghiță Vlad, precum și mai mulți militari care au contribuit la ridicarea sfântului lăcaș de cult, au primit distincții din partea Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Citit 609 ori

Evenimente recente

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

BUZĂU

 

Social Media