Vineri, 24 Septembrie 2021

„Roza cercetașilor” la final

În această săptămână s-a desfășurat, în garnizoana Buzău, ediția de vară a competiției militar-aplicative „Roza cercertașilor”, faza pe Divizia 2 Infanterie „Getica”.

Aproape 120 de militari, constituiți în nouă loturi din cadrul marilor unități și unităților din compunerea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, au participat la o nouă ediție a concursului dedicat militarilor din structurile de cercetare. Concurenții au avut de înfruntat , pe parcursul deja bine cunoscutelor probe de patrulă și ștafetă, un teren mediu spre greu frământat și o vreme relativ bună, dar totuși capricioasă.

Competiția, reprezentativă deja pentru structurile cu specific de cercetare din armată, valorifică și dezvoltă spiritul de echipă, camaraderia și deprinderile specifice de militar ale participanților, oferind constant, pe lângă activitățile de instruire ale fiecărei structuri, prilejul evaluării și autoevaluării nivelului de pregătire al militarilor și echipelor din unitățile și marile unități militare ale diviziei.

După o săptămână de foc, dar și de apă, și la propriu, și la figurat, militarii loturilor participante au primit rezultatele efortului lor, în cadrul ceremoniei de premiere și de închidere a acestei ediții a competiției.

Premierea s-a desfășurat în prezența locțiitorului comandantului Diviziei 2 Infanterie, generalul de brigadă Claudiu-Mihail Sava, cel care a și înmânat premiile și diplomele câștigătorilor.

Clasamentul general se prezintă astfel: locul I a fost ocupat de lotul Brigăzii 2 Vânători de Munte, locul II, de cel al Brigăzii 282 Blindate, iar pe locul III se află lotul Regimentului 528 ISR.

Au mai fost acordate diplome de excelență pentru participare constantă (căpitanului Bogdan Odobescu de la Batalionul 202 Apărare CBRN și Intervenție la Dezastre), pentru fair-play (locotenentului Ionuț Banu de la Batalionul 49 Apărare CBRN), pentru cel mai bun timp la ștafetă (maistului militar Liviu-Marius Cioc de la Regimentul 53 Apărare Antiaeriană și sergentului Dragoș Andrei de la Brigada 2 Vânători de Munte), pentru cel mai bun punctaj la aruncarea grenadelor (sergentului Cătălin Iordăcheanu de la Regimentul 53 Apărare Antiaeriană și caporalului Octavian-Marius Tudor de la Batalionul 49 Apărare CBRN), precum și pentru cel mai bun punctaj la tragerea cu armamentul de infanterie (sergentului Alin Petric de la Brigada 2 Vânători de Munte), precum și diplome de participare.

Apreciem atât felul în care s-au prezentat echipele în concurs, nivelul de pregătire, efortul și spiritul de fair-play al acestora, cât și modul de organizare a acestei ediții, rodul unei echipe coordonte de locotenent-colonelul Liviu-Costin Bălăceanu și a colegilor săi din cadrul modulului G-2 Informații al comandamentului diviziei, precum și al militarilor din cadrul batalioanelor 200 Sprijin, 3 Geniu și 47 Comunicații și Informatică, care au asigurat buna desfășurare a activităților.

Citit 1544 ori

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

BUZĂU

 

Social Media