Duminică, 12 Iulie 2020

Proiectul #WeAreNATO: O nouă abordare privind stimularea participării tinerilor

Miercuri, 14 noiembrie, militari din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica” au participat la Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău la proiectul #WeAreNATO: O nouă abordare privind stimularea participării tinerilor.

Seminarul a fost organizat de către Centrul Român de Politici Europene şi îşi propune să promoveze rolul, misiunea şi obiectivele NATO într-o manieră interactivă, în special în rândul tinerilor.

Prin intermediul acestui proiect, se doreşte contribuirea la creşterea gradului de implicare a elevilor de liceu în activităţi ce vizează domeniul relaţiilor internaţionale, într-un mod adaptat vârstei lor.

Prima etapă a proiectului a constat în organizarea unei întâlniri cu profesori de liceu din judeţele Vaslui, Buzău şi Vrancea, prin intermediul căreia s-a realizat de către locotenent-colonelul Mario Marinescu o scurtă prezentare despre rolul NATO în contextul internaţional actual, scopul şi obiectivele sale, precum şi mecanismele de cooperare şi impactul asupra vieţii cotidiene.

Totodată, militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” au vorbit despre misiunile, rolul, organizarea şi obiectivele marii unităţi precum şi despre participarea la operaţiile NATO şi acţiunile multinaţionale de instruire.

Prin acest proiect Centrul Român de Politici Europene își propune să consolideze cunoștințele elevilor de liceu pe subiecte legate de NATO și domeniul relațiilor internaționale, dar și capacitatea lor de a disemina informațiile acumulate.

***

Centrul Român de Politici Europene a fost înfiinţat în 2009 de un grup de experţi, având ca obiectiv sprijinirea rolului României în Europa prin furnizarea de expertiză în domeniul politicilor publice.

Misiunea CRPE este promovarea României drept un actor coerent şi influent în stabilirea agendei publice şi în formularea de politici în cadrul UE, şi continuarea procesului de europenizare a României, prin bună guvernare, expertiză şi dezbateri publice informate.

Citit 744 ori

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

BUZĂU

 

Social Media