Vineri, 18 Iunie 2021

Mesajul comandantului Diviziei 2 Infanterie "Getica" cu prilejul sărbătoririi Armei Geniu

Azi sărbătorim una dintre cele mai vechi și mai dinamice arme, arma Geniu!

Încă din primele luni ale domniei sale, în zorii instituirii statului național român modern, Alexandru Ioan-Cuza a aprobat, la 31 mai 1859, înființarea primei structuri de geniu a Armatei române, Batalionul 1 Geniu.

Devenirea acestei arme a fost strâns împletită cu cea a Armatei, dar și a statului român, căci geniștii militari au fost implicați încă de la început pe două fronturi: cel militar, de asigurare a sprijinului specific forțelor luptătoare pe timp de pace, dar și în vârtejul tuturor conflictelor militare la care am luat parte, cât și în plan civil, la importante proiecte de infrastructură națională.

Complexitatea armei geniu, priceperea și devotamentul militarilor din această armă tehnică, au răspuns atât nevoilor Armatei, cât și nevoilor economice și sociale ale țării și au permis nu doar spriijnul nemijlocit al acțiunilor militare de-a lungul timpului, dar și amenajări, construcții de infrastructură naționale dintre cele mai importante.

De la prima tabără militară care a reunit armatele celor doua provincii românești unite sub domnia lui Cuza, până la acțiunile din teatrele de operații ale zilelor noastre și iată, în aceste zile, la amenajarea spitalelor de campanie organizate pentru sprijinirea efortului național de limitare a efectelor actualei pandemii, militarii geniști au fost în permanență prezenți. Ei sunt una dintre cele mai vizibile arme pe timp de pace, prin implicarea lor, în momente dificile, în acțiunile de sprijinire a populației și autorităților locale, și sunt printre militarii cei mai discreți, dar fără de care acțiunile forțelor luptătoare nu s-ar putea desfășura, pe timpul conflictelor militare.

Doresc să transmit tuturor geniștilor militari, de ziua lor, mulțumirile noastre, ale camarazilor celorlalte arme, pentru ceea ce faceți în permanență pentru a ne ușura munca și îndeplinirea misiunilor și vă urezun călduros La mulți ani! și multe împliniri.

Semnează

Comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”

General-maior

                       Dragoș-Dumitru Iacob

Citit 1776 ori

Evenimente recente

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

BUZĂU

 

Social Media