Vineri, 14 August 2020

Competiţia aplicativ-militară a cercetării - Roza Cercetaşilor - etapa de vară, faza pe Divizia 2 Infanterie "Getica"

În perioada 19-21 iunie, în Centrul Secundar de Instruire Babadag, s-a desfăşurat cea de-a 8-a ediţie a Competiţiei aplicativ-militară a cercetării - Roza Cercetaşilor- etapa de vară, faza pe Divizia 2 Infanterie "Getica".

Competiţia a reunit nouă loturi sportive, reprezentând mari unităţi şi unităţi subordonate Diviziei 2 Infanterie "Getica".

În cadrul competiţiei militarii cercetaşi s-au întrecut în cadrul a două probe de patrulă şi ştafetă. Proba de patrulă s-a desfăşurat pe un traseu de aproximativ 60 de kilometri pe parcursul căruia concurenţii au trecut anumite probe practice dintre care amintim: identificarea unor obiective, acordarea primului ajutor şi transportul unui rănit, aruncarea grenadelor la distanţă şi precizie şi executarea unor şedinţe de tragere.

Proba de ştafetă a simulat executarea unei misiuni, în condiţii de efort intens pe un traseu de aproximativ 800 de metri, ce a fost parcurs contratimp de loturile sportive concurente.

Prin cele două probe, competiţia a reuşit să stimuleze apetitul participanţilor pentru un rezultat cât mai bun care să le demonstreze posibilităţile fizice, psihice şi profesionale. Fiecare dintre participanţi a fost câştigător la finalul competiţiei. Dacă unii au obţinut un loc pe podium, alţii au avut acces la cunoştinţele profesionale ale cercetaşilor cu experienţă, şi-au testat limitele şi au câştigat prietenia sau respectul camarazilor de armă. La proba de ştafetă podiumul a fost ocupat în ordine de Brigada 282 Infanterie Mecanizată, Regimentul 528 ISR şi Brigada Multinaţională. La proba de patrulă pe treapta a treia a podiumului s-a clasat Brigada Multinaţională, pe cea de-a doua Brigada 2 Vânători de Munte iar pe prima Regimentul 528 ISR. Clasamentul general a respectat podiumul de la proba de patrulă, Regimentul 528 ISR fiind clasat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Prin organizare, prin probele solicitante şi prin rivalitatea profesională pozitivă pe care o produce în rândul cercetaşilor, competiţia Roza cercetaşilor şi-a câştigat un loc important în calendarul evenimentelor de instrucţie planificate de Divizia 2 Infanterie "Getica".

Citit 3014 ori

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

BUZĂU

 

Social Media