Locțiitor al comandantului

    General de brigadă Ilie-Marian DRAGOMIR


    GlbgDragomir

    Generalul de brigadă Ilie-Marian Dragomir s-a născut la data de 27 ianuarie 1971, în localitatea Orăștie, judeţul Hunedoara.

    După absolvirea Liceului militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, în anul 1989 și a Institutului Militar de Infanterie, Grăniceri și Chimie "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, în anul 1992, a fost încadrat în funcția de comandant pluton armament în Batalionul 290 Vânători de Munte.

    Începând cu anul 1995, a îndeplinit succesiv funcţiile de comandant companie vânători de munte, ofițer cu relații publice și șef CIMIC în comandamentul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, iar din anul 2008, șef de stat major al Batalionului 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avrămescu”.

    Începând cu anul 2009, generalul de brigadă Ilie-Marian Dragomir a parcurs, la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” din București, cursul de Conducere Interarme – Forțe Terestre, urmat de Cursul postuniversitar de perfecționare în conducere Forțe Terestre, în anul 2012, în cadrul aceleiași instituții.

    În perioada august 2013 - martie 2014 a executat o misiune în Teatrul de Operații din Afganistan.

    Între anii 2014 și 2017 a îndeplinit funcția de comandant al Batalionului 17 Vânători de Munte “Dragoș Vodă”. Ulterior, din aprilie 2017, a îndeplinit succesiv funcțiile de șef al informațiilor la Componenta Operațională Terestră, șef Serviciu Planificare și Coordonare Exerciții în Direcția Instrucție și Doctrină și șef Serviciu Doctrine și Reglementări în Direcția Instruire și Doctrină.

    Începând cu anul 2021, generalul de brigadă Ilie-Marian Dragomir a îndeplinit funcția de comandant al Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”.

    De-a lungul carierei militare, generalul de brigadă Ilie-Marian Dragomir a fost decorat cu Emblema de Onoarea Armatei României, Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării, Emblema de onoare a Forțelor Terestre, Emblema de onoare a Forțelor Aeriene, Emblema de onoare a Forțelor pentru Operații Speciale, Emblema de Onoare a Medicinei Militare și Emblema de merit "În Slujba Păcii", clasa a III-a, precum și Medalia NATO Non-Article 5.

    Începând cu luna august 2023, este detaşat şi împuternicit pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei de locțiitor al comandantului la Divizia 2 Infanterie „Getica”.

    Generalul de brigadă Ilie-Marian Dragomir este căsătorit și are un copil.

     CV-ul (în română)

    Evenimente recente

    Deschiderea anului de instrucție 2024

    Militarii din cadrul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, Batalionului 47 Comunicații și Informatică „General Nicolae Petrescu”, precum și cei ai Batalionului 200 Sprijin „Istrița” au participat astăzi, 15 ianuarie, la ceremonia de deschidere a anului de instrucție 2024.

    22 decembrie - Ziua Victoriei Revoluției Române și a libertății din Decembrie 1989

    Vineri, 22 decembrie, la Monumentul Eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, din piața Dacia, s-a desfășurat ceremonia militară și religioasă de comemorare a eroilor martiri. După depunerea coroanelor de flori, a avut loc defilarea gărzii de onoare.

    Iată, vin colindători!

    La sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie ”Getica” au poposit colindătorii. Ne-au călcat pragul corul „Bucuria Copiilor” al Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” și corul de copii ”Gașca Veselă”. De asemenea, am fost colindați și de câțiva copii ai cadrelor militare din Batalionul 200 Sprijin „Istrița”.

    Autoevaluarea structurii pentru anul 2023

    În data de 14 decembrie, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica” a avut loc activitatea de autoevaluare a structurii pentru anul 2023. La autoevaluare a participat șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent Ciprian Marin.

    România, de ziua ta, îți prezentăm onorul!

    Astăzi, 1 Decembrie, 450 de militari și 70 de mijloace tehnice au defilat pe Calea Eroilor din municipiul Buzău, în cadrul ceremoniei militare și religioase organizate de Ziua Națională a României.

    D2I_18.09.2023

    Adresa:

    Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

    Email:

    relatii.publice02470@forter.ro

    Telefon:

    0238725910 / 0238426521

    Vremea

    booked.net

    Social Media